Rode Hond 2017

Type: Festival
Leeftijd: 4-6 j, 6-9 j, 9-12 j
Letterpret! Hautnah! Flessenpost! Het zijn maar enkele dingen die Artforum op Rode Hond festival voor je in petto heeft. De leukste hond van de stad dwaalt weer door Leuven van zaterdag 28 oktober...

Datum

28 oktober 2017 - 31 oktober 2017 Nieuw

Rode Hond is een besmettelijk kunstenfestival voor gezinnen dat dit jaar aan zijn twaalfde editie viert. Vier dagen lang kan je in groot Leuven terecht voor allerlei kunstzinnige activiteiten. Artforum is van bij de start een trouwe partner en heeft ook voor deze editie een programma samengesteld. Je vindt onze kunstenaars niet alleen in OPEK maar ook in De Bib Leuven.

Rode Hond in OPEK

In OPEK kan je op zondag 29 oktober een kijkje komen nemen bij onze Jonge Makers creatie Hier is Hautnah. De kijk- en luistervoorstelling speelt maar liefst 4 keer! Tickets vind je hier.

Hier is Hautnah toont de vele kleine dingen die samen een stad maken. Neem plaats rond de kijkdoos, zet een hoofdtelefoon op en zie en hoor de stad tot leven komen.


Onze medebewoners van OPEK zorgden mee voor een topprogramma. Kan je tijdens Rode Hond ook nog doen/zien in OPEK:

Zigzagkind (10+), een voorstelling van Het Nieuwstedelijk en Laika op zondag 29 oktober, een mooie combo met Hier is Hautnah!
Nesten (4+), bewegingstheater van Anna Bentivegna en Zoë Demoustier op maandag 30 oktober.
Welkom (t)huis (4+), een bewegingsworkshop door Mooss die geïnspireerd is op Nesten en die je aansluitend kan volgen op maandag 30 oktober.
RoboKop (8+), een familieworkshop van REused waarin je je eigen robot kan bouwen. Welkom hiervoor op zaterdag 28 en zondag 29 oktober!

Een handig overzicht met de uren van alle OPEKactiviteiten op Rode Hond vind je hier.

Rode Hond & Artforum in De Bib

Alsof dat nog niet genoeg is, kan je Artforum traditiegetrouw ook terugvinden in de bib met een hele resem aan activiteiten met auteurs, illustratoren en kunstenaars.

Stadsdromers, een doorlopende beeldende workshop voor alle leeftijden op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 oktober. Begeleiding door Sien Verschaeren en Isa De Wispelaere.
BAM!Brieflabo, een doorlopende brievenschrijfknutselworkshop voor alle leeftijden op zaterdag 28 en maandag 30 oktober in De Bib, op zondag 29 en dinsdag 31 oktober in M Leuven! Begeleiding door Mieke Lamiroy, Andrea Frieling en Sandrine Lambert.
Bamboepret, een doorlopende bouwworkshop waarin we piramideconstructies en knikkerbanen bouwen op de binnenkoer! Op zaterdag 28, maandag 30 en dinsdag 31 oktober. Begeleiding door Dirk Langenberg.
Letterenpret, een workshop met niemand minder dan illustrator Tom Schamp! Hij neemt je mee doorheen zijn expo Retteketet Letterpret. Op zaterdag 28 oktober, vanaf 8 jaar. Inschrijven is nodig.
Kijken doe je met je ogen dicht, een vertelling van schrijver en illustrator Kristof Devos, op zaterdag 28 oktober. Inschrijven is nodig.
Suzie Ruzie, een vertelling met schrijver Jaap Robben en illustrator Benjamin Leroy, op dinsdag 31 oktober. Inschrijven is nodig.

Meer info over Rode hond op www.rodehond.be

Locatie

vele plekken in Leuven, waaronder OPEK en de Bib