Sprooksprekers

Type: Jaarreeks
Leeftijd: 15+

Datum

16 oktober 2017 - 19:30 Nieuw

Sprooksprekers is een voorleesproject waarbij jongeren (15-25 jaar) gaan voorlezen bij Leuvense gezinnen en hierin gecoacht worden.

Je volgt een coachingstraject waarbij je samenkomt in OPEK met de andere voorlezers. Hoe gebruik ik mijn stem het best? Welke verhalen zijn het meest geschikt voor welke leeftijd? En hoe ga ik om met meertaligheid? Het zijn onderwerpen waar we dieper op ingaan, samen met een expert.

Elke sprookspreker wordt gekoppeld aan een Leuvens gezin waar je voorlezer aan huis wordt. Zo bouw je een band op met het gezin en leer je hun voorleeswensen kennen. Je kan de boeken die je graag wil gebruiken gewoon bij ons ontlenen in onze bibliotheek.

Sprooksprekers is een project dat Artforum organiseert in samenwerking met een aantal lokale partners. Samen met Riso Vlaams Brabant, Buurtwerk Casablanca, Kinderwerking Fabota, De Kettekeet, De Kettebende en Ketteland gaan we op zoek naar gezinnen uit Leuvense aandachtsbuurten.

In 2015 behaalde Sprooksprekers het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs voor sociale inclusie. Daar lees je hier meer over.

Heb je zin om Sprookspreker te worden, zit je nog met enkele vragen of ben je gewoon nieuwsgierig? Zeer welkom op de startavond op maandag 16 oktober 2017 om 19u30 in OPEK, Vaartkom 4, Leuven. Meld je hiervoor aan via dit formulier.

Al meer weten in tussentijd? Mail naar jasper@artforum.be, hij helpt je graag verder.

Prijs

Gratis - Maar meld je aan!

Exclusief

Inschrijven voor de infoavond is verplicht en kan via dit formulier.

Locatie

OPEK en bij gezinnen of organisaties

Kunstenaar(s)

Jef Aerts
Geen gerelateerde activiteiten gevonden