Toonweekend ATELIER en PODIUM

Het leukste weekend van het jaar komt eraan: Toonweekend in zicht op 28 en 29 april!

Data

28 april 2018 - 14:00 - 18:00u Nieuw
29 april 2018 - 14:00 - 18:00u Nieuw

Artforum Podium en Atelier zijn jaarreeksen voor kinderen en jongeren die zin hebben om theater te spelen en te maken of om te creëren en te experimenteren met materialen in een beeldend atelier. Theatermakers Jasper Dreesen, Bram Kelchtermans en beeldend kunstenaar Lene Meeus doken een seizoen lang met 79 kinderen en jongeren de kunstenwereld in en presenteren nu hun toonweekend.

Tickets kosten 3 euro/voorstelling (kinderen -4 jaar GRATIS) - een bezoekje aan de EXPO is volledig GRATIS.
Met deze warme bijdrage steun je het ARTFORUMparticipatiefonds. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen kan deelnemen aan onze activiteiten, ongeacht de financiële situatie of andere drempels.

>>> Reserveren kan online en doe je via deze link.

ARTFORUM PODIUM

14u - De stadstad (6-9 jaar)

Welkom in de Stadstad! Een stad waar altijd een regenboog staat. Een stad waar alle huizen scheef staan. Een stad waar scheten laten verplicht is. Een stad waar heel veel rare mensen wonen en nog meer rare dingen gebeuren.

15u - Over het allerbeste en meest geniale circus ter wereld (12-15 jaar)

Een legendarische verdwijntruc.
Een indrukwekkende dierentemmer.
Een fenomenaal acrobatenkwintet en een adembenemende koorddanser.
Een hilarische clown.
Een reeks prachtige houten kleurrijke woonwagentjes.
En een trotse directeur.Dat was vroeger. Lang geleden. En de enigen die nog niet lijken door te hebben dat het allemaal niet meer is wat het ooit was, zijn de circuslieden zelf.

16u - De Sint-Leopold-Albertus-de-28ste-laan-straat-wijk (9-12 jaar) (ZAT & ZON VOLZET)

In de Sint-Leopold-Albertus-de-28ste-laan-straat-wijk is het leven rustig en vredig. Tot de gezusters Brown beslissen er een paperclip-fabriek te bouwen. Kunnen de bewoners van de Sint-Leopold-Albertus-de-28ste-laan-straat-wijk ontsnappen aan hun vreselijk lot? Zal hun straat ooit nog dezelfde zijn?

17u - Over het bovenal gezellig samen zijn dat feesten is (15-18 jaar)

Wat is het toch heerlijk! Om elkaar terug te zien, cadeaus uit te wisselen, wensen uit te spreken. Te genieten van weer samen te zijn: taart en pijnlijke onderwerpen aansnijden, kalkoen en ongemakkelijke stiltes op te vullen. 1, 2, 3 kussen of toch maar een hand te geven. Hopelijk wordt mijn lief goedgekeurd. Hopelijk ben ik op tijd voor de ceremonie. Hopelijk mag ik naar haar feestje komen. Een feestje? Pure ontspanning.


ARTFORUM ATELIER

14:00-18:00 Contrapunt: doorlopende expo van Artforum Atelier

Thema van dit jaar was CONTRAPUNT.

In de muziek staat dit voor de relatie tussen 2 of meer stemmen die oa in ritme onafhankelijk en in harmonie onderling afhankelijk zijn van elkaar. Dit geeft een speciale, aparte sfeer, storing, tegenstem etc. Dus we maakten dingen die apart zijn, bepaalde ritmes die zich herhalen en dan weer niet. Ondertussen leerden we timmeren, schilderen, textiel verven in een kleurbad en weven.

We leerden kunstenaar Kaïn Walgrave kennen tijdens zijn bezoek en wij bezochten zijn atelier. Expo Artefact stond op onze agenda. Verder maakten we een bankje in houtatelier Saté. Daar ontwikkelden we ook het decor van Podium (12 tot 15 jarigen).


De inschrijvingen voor seizoen 1819 starten op donderdag 3 mei. We verwerken de wachtlijst vanaf dinsdag 22 mei.

Prijs

3 euro/toonmoment (-4 jaar GRATIS) - EXPO is GRATIS

Locatie

Opek, Vaartkom 4, Leuven