TRES expo

Type: Expo
Leeftijd: 15+
Negen jongeren uit de bijzondere jeugdzorg ontmoeten negen kunstenaars en vertellen hun verhaal. Het resultaat kan je van 20 tot en met 25 april bekijken in de Bib Leuven.

Datum

20 april 2017 - 25 april 2017 Nieuw

TRES is een project waarin kinderen en jongeren uit de bijzondere jeugdzorg de kans krijgen om nauw samen te werken met een kunstenaar. TRES is een samenwerking van de kunsteducatieve organisatie Artforum en drie organisaties uit de jeugdzorg: De Wissel, MFC Combo en OBC Ter Wende-Espero.

Het project creëert een ontmoeting tussen kunst, jeugdzorg en de samenleving.

Negen kinderen en jongeren uit MFC Combo, De Wissel en OBC Ter Wende-Espero werken dit voorjaar samen met een kunstenaar. Tijdens 10 ontmoetingen in het atelier van de kunstenaar werken ze samen aan een kunstwerk. De jongeren bepalen zelf welke verbinding ze aangaan met de kunstenaars. Ze krijgen de tijd om een idee te laten rijpen en om iets op te bouwen. Het proces dat hierbij komt kijken, nodigt uit tot communicatie, samenwerking, out-of-the-box denken, flexibiliteit en creativiteit.

Bij TRES is niet enkel het eindproduct van belang, maar ook de weg er naartoe. De kinderen en jongeren kunnen hun eigen keuzes maken, hun eigen verhaal schrijven en zich als persoon ontplooien. Hun talenten worden in de kijker gezet en ze zien hun eigenwaarde bevestigd. TRES probeert hun ongehoorde verhalen zichtbaar te maken.

Het resultaat van deze samenwerking kan je van 20 april tot 25 april 2017 bekijken in de Bib Leuven (Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven).

Voor meer informatie kan je terecht bij maarten@artforum.be
Wil je meer weten over onze kunstenaars en het verloop van de verschillende trajecten - volg ons op facebook.


ONZE PARTNERS

De Wissel
De Wissel overkoepelt een aantal initiatieven binnen en buiten de jeugdzorg. De Wissel begeleidt gezinnen en adolescenten waarbij het samenleven niet meer vanzelfsprekend is. Dit vertaalt zich in twee begeleidingshuizen, een dagbestedingcentrum, een aantal fijne projecten en zeer waardevolle samenwerkingsverbanden.

MFC Combo
MFC Combo, een organisatie in de Bijzondere Jeugdzorg, biedt een integrale begeleiding aan gezinnen met kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar, in Leuven, Tienen en Buken. Het begeleidingsaanbod is gedifferentieerd en flexibel op vraag van gezinnen, welzijnswerkers, scholen en jeugdrechtbank. Residentieel verblijf, dagbegeleiding en thuisbegeleiding kan ingezet worden op maat en nood van gezin, jongere.

OBC Ter Wende - Espero
Ter Wende en Espero bieden intensieve ondersteuning aan gezinnen waar kinderen en jongeren ernstige gedrags- of emotionele problemen vertonen. Creatieve zorg-op-maat, daar staan we voor, met een brede waaier van werkvormen: verblijf in leefgroepen, een 'kot' werking voor oudere jongeren, schoolbegeleiding, huisbezoeken, oudergroepen, gezinstherapie, verschillende vormen van individuele therapie … . We zoeken tot we gevonden hebben wat dit-unieke-kind-in-deze-unieke-context nodig heeft! We doen dat op twee plaatsen: ter Wende (Leuven) en Espero Brussel (Haren).

de Bib Leuven
TRES Expo 2017 wordt georganiseerd in samenwerking met de Bib Leuven.


Prijs

GRATIS

Locatie

De Bib Leuven, Rijschoolstraat 4, 3000 Leuven

In samenwerking met

MFC COMBO DE WISSEL OBC ESPERO TER WENDE De Bib leuven

verslagen

Fons Van Tricht

Voor TRES slaat hij de handen in elkaar met een enthousiaste jongen uit MFC Combo.
Lees meer

Bart Schoofs

Stripmaker, cartoonist, scenarist en muzikant werkt voor TRES samen met een meisje van OBC Ter Wende - Espero.
Lees meer

Anke Tacq

​Anke Tacq ontwerpt hoeden als op zichzelf staande, tijdloze creaties voor TRES werkt ze samen met een meisje van De Wissel.
Lees meer

Siska Goeminne

Schrijfster Siska Goeminne slaat voor TRES de handen in elkaar met een meisje van OBC Ter Wende-Espero.
Lees meer

Annelies Tanghe

Annelies Tanghe is een Leuvense singer-songwriter en schrijft, zingt, en brengt songs uit onder IZA en ZeeSter*. Voor TRES werkt ze samen met een meisje van De Wissel.
Lees meer

Hans Geyens

Hans Geyens ziet zichzelf als kunstenaar-entrepreneur onder het motto: Als ge niks gooit, kunt ge niks raken. Voor TRES werkt hij samen met een meisje uit OBC Ter Wende-Espero.
Lees meer

Bisser

Bisser is street artist die met diverse materialen werkt, zowel op muren als op canvas. Nu werkt hij samen met jongen van MFC Combo.
Lees meer

Kaïn Walgrave

Kaïn Walgrave is beeldend kunstenaar. Zijn werk vertrekt vanuit een onderzoek naar processen, fenomenen en hoe ze beïnvloed kunnen worden. Voor TRES werkt hij samen met een meisje van MFC Combo.
Lees meer