De voorleesweek komt eraan!

13 november 2017

Iedereen Leest wil iedereen aansporen om voor te lezen en viert dit met de Voorleesweek, die dit jaar loopt van 18 tot 26 november. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die zelf al lezen.

Dit jaar zet de Voorleesweek de voorleespapa's in de kijker. Want zij zijn van groot belang voor de leesopvoeding van kinderen.

Daar doen wij met Artforum natuurlijk maar al te graag aan mee. We proudly present: dit boekenlijstje van Artforumcollega Jasper Vanden Bempt! Jasper organiseert al enkele jaren ons voorleesproject Sprooksprekers. Hij dook maar al te graag in de Sprooksprekerbibliotheek en maakte een selectie van zijn lievelingsvoorleesboeken.

"Ik wil mijn hoed terug" van Jon Klassen

Ik wil mijn hoed terug

Doorheen het boek neemt beer je mee op wandel op zoek naar zijn hoed. Kijk goed op alle prenten in het boek, zie jij als eerste de hoed van beer?

"Mannetje Jas" van Sieb Posthuma

Mannetje Jas

In "Mannetje Jas" maak je kennis met een mannetje dat het altijd koud heeft en op zoek gaat naar warmte. Op een dag is het te koud en gaat hij op wandel ...

"Walk this world" van Jenny Broom & Lotta Nieminen

Walk this world

"Walk this world" is een prentenboek dat ik leerde kennen via de O'mundo collectie van Iedereen Leest. Dit boek vertelt het verhaal van een New Yorks meisje dat de wereld ontmoet op één dag. Door verschillende ramen, flapjes die je kan openen, maak je in het klein een grote wereld mee. Bij de O Mundo collectie hoort ook een cd waarbij Native speakers het verhaal inlezen. Zet je in de zetel, druk op play en genieten maar!

"Het Wispelturig Windorkest" van Petra Beeckx en Dieter De Schutter

Het Wispelturig Windorkest

Ik ben fan van "Het Wispelturig Windorkest". Fan van hoofdpersonage Rizon die onder zijn dekbed schuilt tijdens de storm, maar zeker ook van de mooie illustraties. Het boek hoort bij de nieuwe Sesam-box van 10 superdiverse verhalen van Studio Sesam. De boeken zijn het resultaat van een multicultureel participatieproject waarbij auteurs en illustratoren de kans krijgen een traject af te leggen dat uitmondt in een (eerste) eigen kinderboek.

"Atlas" van Aleksandra Mizielinska en Daniel Mizielinska

Atlas

"Atlas" is een ander geweldig kijkboek. In dit boek (geschikt voor 0 tot 99 jaar!) kan je urenlang kijken, lezen, ontdekken en snuisteren. Zeker geschikt om alleen te doorbladeren, maar eens zo leuk om samen met kinderen in te speuren.

Meer recent nieuws