Vlaamse Week tegen Pesten

16 februari 2017

Leerlingen moeten zich goed, veilig en welkom voelen op school. Dat vindt iedereen. Toch blijft pesten een groot probleem in heel veel Vlaamse scholen. Daar wil het project ’t Zal WELzijn iets aan doen.

Tijdens een creatieve projectweek brengen de leerlingen vanuit het voorlezen of samen lezen van een sterk verhaal in beeld hoe de sfeer is in hun klas en school. In Molenstede, Schaffen, Holsbeek, Alsemberg, Lubbeek, Boutersem en Alsemberg ging Artforum samen met schrijvers Siska Goeminne, Jan de Kinder en Sandrine Lambert mee aan de slag. Het werden intensieve projectweken met als resultaat enthousiaste kinderen en tevreden begeleiders. Iedereen haalde er op zijn manier energie en inspiratie uit om samen de pestproblematiek verder aan te pakken!

Omdat het probleem van pesten veel groter is dan enkel de klas of de school werd er besloten om de creaties tijdens de Vlaamse week tegen pesten tentoon te stellen in de plaatselijke openbare bibliotheek. Haast je dus naar de bib en werp een blik op de verrassende visie en creativiteit van al deze kinderen.

Op de site van Cultuurkuur kan je de reportages lezen van alle trajecten. Hier lees je alles over Sandrine in Keerbergen, hier zie je Jan aan het werk in Molenstede en hier kom je alles te weten over hoe Siska aan het werk ging in Alsemberg.

't zal WELzijn is een initiatief van het Overlegplatform Welbevinden van de Vlaamse Onderwijsadviesraad, CANON Cultuurcel en Iedereen Leest om scholen en de samenleving te sensibiliseren en bewust te maken met betrekking tot de pestproblematiek.


Meer recent nieuws