Vero Beauprez

Discipline(s):
Beeldende kunst
Woonachtig in regio:
Oost-Vlaanderen

Biografie

Wie inspireert mij? Naar welke plek ga ik om me te laten inspireren?
Kunst werkt aanstekelijk. Naar kunst kijken of kunstenaars aan het werk te zien prikkelt. Ik ga graag naar musea maar kom nog liever op plekken waar kunstenaars werken, waar kunst ontstaat. Open ateliers of atelierbezoeken zijn erg interessant omdat je dan een totaalbeeld krijgt van het werkproces, materialen, objecten of documentatie waarmee de kunstenaar zich omringt en waar zijn of haar verhaal aan vastkleeft.

Welk verhaal wil ik graag vertellen? Rond welk(e) thema('s) werk ik graag?
De waarde van een (kunst)object kan alleen maar bepaald worden door wat het bij je teweegbrengt. Vaak vraagt dat tijd, onderliggende kennis, confrontatie.
Ik werk erg graag met voorwerpen die ik uit hun context haal, ondergronden die al een eerdere bestemming hadden, ongebruikelijke technieken en materialen.
Het is mijn manier om in te gaan tegen de saaie, onpersoonlijke, zuiver op consumptie gerichte massaproductie. Iets mooi maken door het te herschikken of te bewerken geeft zoveel meer voldoening...

Van deze kunstenaar heb/wil ik een werk:
Het ‘willen/hebben’ vind ik minder belangrijk dan het ‘toegang hebben tot’. Kunst kan maar leven als ze ‘beleefd’ en zoveel mogelijk gedeeld wordt.

Wat is het leukste dat ik al gedroomd heb? Of welke droom zag ik al in vervulling gaan?
Ik houd een nachtboek bij waarin ik noteer wat ik ’s nachts gedroomd heb. Daarin bladeren is leuk, want dromen vergeet je na verloop van tijd.
Ik heb ook een ‘inspiratieboekje’ waarin in dingen noteer en uitteken om praktische zaken in huis op te lossen op een esthetische en ecologische manier. Sommige van die invallen voer ik daadwerkelijk uit. Dat voelt aan als kleine droompjes die in vervulling gaan.

Waar zou ik ooit willen wonen?
Waar ik nu woon: ons huis op een heuvel middenin de natuur…al heb ik af en toe een flinke portie stadslucht nodig...

Lievelingsboek?
Mijn schetsboek.

Mijn leukste Artforum-moment?
Zien hoe gelukkig iemand kan zijn met wat we in de workshop gemaakt hebben.
Het on-the-road- gevoel als we met verschillende Artforum docenten samen naar een locatie rijden.