Fenneke Brookhuis

Discipline(s):
Beeldende kunst
Woonachtig in regio:
Antwerpen

Biografie

Wie inspireert mij? Naar welke plek ga ik om me te laten inspireren?
Ik neus vaak rond in mijn kamer. Hier is zoveel aanwezig dat ik vanzelf begin te experimenteren met de materialen die ik vind. Daar komen soms absurde dingen uit, voordat ik het besef sta ik weer hele verhalen te fantaseren.
Ik hou enorm van surrealisme, zowel van de kunstenaars rond 1920 als het surrealisme in de hedendaagse kunst. Eén van de films die mij afgelopen jaar ineens veel geïnspireerd heeft is The science of sleep van Michel Gondry.

Welk verhaal wil ik graag vertellen? Rond welk(e) thema('s) werk ik graag?
Ik let veel op de dagelijkse dingen in het leven, dagelijkse happenings, dagelijkse materialen. Hier probeer ik met een knipoog naar te kijken. Voor mij is het de kunst om de humor van dingen in te zien en de speelbaarheid. Kinderen doen dat vaak al uit zichzelf en dat mag van mij nog veel meer geprikkeld worden.

Van deze kunstenaar heb/wil ik een werk:
Een mobiel van Alexander Calder, maar dat past jammer genoeg niet in mijn huis.

Wat is het leukste dat ik al gedroomd heb? Of welke droom zag ik al in vervulling gaan?
De dromen die ik tot nu toe al verwezenlijkt heb zijn; naar een andere stad verhuizen, een kunstrichting studeren, een awesome eindproject tonen, op mezelf gaan wonen en nieuwe inspirerende mensen leren kennen. Hetgeen dat echt nog op mijn lijstje staat als grote droom is om een kleutervoorstelling te maken samen met leuke mensen.

Waar zou ik ooit willen wonen?
London, sowieso!

Lievelingsboek (nu of als kind)?
Hennie de Heks, ze blijft mijn grote voorbeeld.

Mijn leukste Artforum-moment?
Heel veel momenten, als ik kinderen zie bij wie hun zelfvertrouwen na de workshop toch een tikkeltje gegroeid is en hun enthousiasme zo groot is dat ze van plan zijn om thuis nog honderd varianten te gaan maken van hun creatie, dat is voor mij echt het einde.