Hanne De Wandel

Discipline(s):
Beeldende kunst
Woonachtig in regio:
Oost-Vlaanderen

Biografie

Wie inspireert mij? Naar welke plek ga ik om me te laten inspireren?
Verschillende kunstenaars inspireren mij. Roger Raveel, en de manier waarop hij omgaat met de menselijke figuur en de omgeving waarin die zich bevindt, Edward Hopper en zijn desolate taferelen, David Hockney en zijn portretten, Francis Alys, Kawamata, om zijn interventies in de open ruimte, gebruik makend van eenvoudige materialen....

Maar meestal overvalt inspiratie mij. Op een onbewaakt moment. Een situatie uit mijn omringende leefwereld, een verlangen, een herinnering, een mijmering kan een bron van inspiratie zijn.

Welk verhaal wil ik graag vertellen? Rond welk(e) thema('s) werk ik graag?
Ik probeer een verhaal te vertellen een verhaal zonder begin of einde, met mezelf/ de deelnemer als hoofdpersonage. De omringende leefwereld, de mens en zijn omgeving, alledaagsheid of juist dingen die net een beetje anders zijn, natuur, zijn thema’s waar ik graag rond werk.

Van deze kunstenaar heb/wil ik een werk:
Ooit wil ik een kunstwerk kunnen kopen. Maar momenteel troost ik mij met mooie kunstboeken. Die zie ik als een privétentoonstelling. Telkens ik ze opensla wandel ik langs alle kunstwerken van mijn favoriete kunstenaars. Ik kan me volledig verliezen in zo’n moment.

Wat is het leukste dat ik al gedroomd heb? Of welke droom zag ik al in vervulling gaan?
Ik hou van blauw. Ooit had ik een blauwe droom. ALLES was er blauw: het huis waar ik woonde, de tasjes waaruit ik dronk (die waren wit maar met prachtige blauwe tekeningen), de zetel, de muren, het kleedje dat ik droeg, ...

Waar zou ik ooit willen wonen?
Brussel, Berlijn, Parijs, omdat ik hou van bruisende steden met veel leven, er is altijd wel iets te doen. Anderzijds droom ik ook van een klein huisje, diep verstopt in de natuur.

Lievelingsboek (nu of als kind)?
‘Atlas’ van Aleksandra en Daniel Milzielinska. Aan de hand van 50 kaarten en 4000 illustraties maak je ene indrukwekkende reis rond de wereld. Het boek zit boordevol weetjes over dieren, planten, mensen, en cultuur.

Mijn leukste Artforum-moment?
In Heist op den berg bouwden we een stad, het resultaat was heel mooi!