Elke Desutter

Discipline(s):
Audiovisueel
Woonachtig in regio:
Oost-Vlaanderen

Biografie

Wie inspireert mij? Naar welke plek ga ik om me te laten inspireren?
Alles is een bron van inspiratie voor mij. Bijvoorbeeld kijken naar de grond,de lucht, naar iemand zijn schoenen, hoe mensen omgaan met elkaar, de lucht, schaduw, reflecties… noem maar op. Ik haal overal en nergens inspiratie uit.

Welk verhaal wil ik graag vertellen? Rond welk(e) thema('s) werk ik graag?
In mijn persoonlijk werk gebruik ik veel lichamen. Niet het lichaam in zijn geheel, maar stukjes in verschillende lagen die hierdoor niet altijd duidelijk zijn. Ik hou ervan als iets niet duidelijk is en mensen zelf een beeld verzinnen of denken iets te herkennen. Onherkenbaarheid en herkenbaarheid staan centraal in mijn werk. Hoe wij alles proberen te verbinden.

Van deze kunstenaar heb/wil ik een werk:
Pipilotti Rist is een videokunstenares, door haar ben ik begonnen met videowerk te maken, ik zou wel een paar dagen in een video van haar willen rondlopen en op ontdekking gaan.

Wat is het leukste dat ik al gedroomd heb? Of welke droom zag ik al in vervulling gaan?
Dat ik met een goede vriendien op een waterglijbaan zat die geen begin of einde had. Het was een felgele glijbaan die overkop ging.

Waar zou ik ooit willen wonen?
Waar het warm is en jassen overbodig zijn.

Lievelingsboek (nu of als kind)?
Monsterland van Hans Arnold.

Mijn leukste Artforum-moment?
Elke keer blijven kinderen mij verbazen met hun creativiteit. Ze komen op ideeën die wij soms al lang vergeten zijn of over het hoofd zien. Pure magie.