Siska Goeminne

Discipline(s):
Taal, poëzie en schrijven
Woonachtig in regio:
Vlaams-Brabant

Biografie

Naar welke plek ga ik om me te laten inspireren?
De zee is de allerbeste plek. De wind waait er mijn hoofd leeg en zo komt er plaats vrij voor nieuwe gedachten. Dichter bij mijn huis is er de Abdij van Park. Je kunt er – vlak bij Leuven – opeens verder kijken dan huizen, flats, straten, auto’s … Ik wandel er graag door het veld en langs de vijvers, het geeft me een vrij gevoel. ’k Hou van ver kijken, op alle mogelijke manieren.

Welk verhaal wil ik graag vertellen? Rond welke thema's werk ik graag?
In één van mijn boeken speelt een potlood de hoofdrol. Hij wilde toen absoluut in een boek. Maar het vaakst en het liefst schrijf ik over mensen, over wat ze voelen, wat ze denken. En ik heb een zwak voor oma’s en opa’s. Die van mij leven al lang niet meer, maar ze waren geweldig.

Van deze kunstenaar heb ik een werk:
In ons huis hangen al enkele heel mooie cadeautjes die ik kreeg: prenten van Jan De Kinder, Sebastiaan Van Doninck, Marc Raes, Rudi Bogaerts. En natuurlijk zijn er ook een paar schilderijen te vinden. Een klein van Dirk Eelen en een groot van mijn man Staf.

Wat is het leukste dat ik al gedroomd heb? Of welke droom zag ik al in vervulling gaan?
Heel af en toe droom ik dat ik kan vliegen. Ik neem een aanloop, spreid mijn armen uit en HOP daar ga ik, de lucht in tot hoog boven de bomen, de huizen, de stad … Een heerlijk gevoel. Als kind droomde ik er heimelijk van om schrijver te worden. Die droom is uitgekomen. Ook een heerlijk gevoel.

Wat ik nog zeker wil meegeven over mezelf:
Niets speciaals. Maar wil je graag meer weten over mij of over mijn boeken, dan kun je kijken op www.siskagoeminne.be of je inschrijven voor mijn nieuwsbrief.