Annelies Tanghe

Discipline(s):
Muziek en klank
Woonachtig in regio:
Leuven

Biografie

Wie inspireert me? Waar ga ik om me te laten inspireren?
Nummers schrijven en muziek maken hangt heel erg samen met mijn gemoed. Ik vind inspiratie in de liefde, natuurlijk, en in vele andere situaties die me raken. Dat kunnen situaties uit mijn eigen leefwereld zijn, maar ook films, of verhalen van anderen kunnen me inspireren. Ik ben vaak erg opgelucht wanneer ik een nummer heb geschreven, dan stopt het piekeren, dan is het weg. Inspiratie komt bij mij heel vaak op de fiets of tijdens het joggen. Ik heb niet één specifieke plaats waar ik naar toe trek. Maar ik heb wel een werkruimte in Heverlee waar ik schrijf, opneem en repeteer.

Ik heb heel wat muzikale voorbeelden die me inspireren: Feist, Joan as police woman, Stromae, Prince, Camille, Suzanne Vega, ...

Welk verhaal wil ik graag vertellen? Rond welk(e) thema('s) werk ik graag?
Ik hoop dat mensen af en toe naar mijn teksten luisteren, want elk nummer heeft wel degelijk een boodschap. Liefde is een erg dankbaar en wederkerend thema natuurlijk. Daarnaast probeer ik met een kritische blik naar onze Westerse samenleving te kijken en daarover te ‘rapporteren’, dingen in vraag te stellen, ... In de hoop dat mensen er over nadenken. Het klimaat, onze luxueuze levensstijl, de bureaucratie, .. komen allemaal aan bod!

Van deze kunstenaar heb/wil ik een werk: een schilderij van Miro!

Wat is het leukste dat ik al gedroomd heb? Of welke droom zag ik al in vervulling gaan?
De liefde vinden... Ik was er vrij snel uit dat ik ‘anders’ geaard was. En mijn grootste droom was, een vrouw vinden die net zoveel van mij hield als ik van haar. Ik denk dat dat gelukt is. Over die zoektocht heb ik wel 100-en songs geschreven.

Waar zou ik ooit willen wonen?
Op een plek waar de zon veel schijnt, in een klein dorpje, met veel natuur in de buurt, en al mijn vrienden en familie die mee in het dorp wonen. Dan doen we dorpsfeesten, straten verlicht met lampionnen, grote vuren en muziek om op te dansen tot de zon weer op komt. GEEN WIFI (Waar zou dat zijn?)

Lievelingsboek
(Als kind) was ‘Wobbe met de wondermuts’ van Otfried Preusler

Mijn leukste artforum moment:
Tijdens Muzette gaf ik een workshop ‘samen zingen’ aan een klas pubers, die allemaal binnen kwamen en zeiden: ‘wij moeten toch niet zingen hé’. Een dik uur later stonden al die stoere mannen en vrouwen enthousiast te zingen, beatboxen en klappen op “Somebody that I used to know” van Gotye op het podium van de Leuvense Schouwburg.

Annelies Tanghe is een Leuvense singer-songwriter en schrijft, zingt, en brengt songs uit onder IZA en ZeeSter*.
Ze leende haar stem al aan verschillende projecten waaronder de ‘VRT-big band’, de Leuvense liedjes ‘Iet me Ziel’, Aroma Di Amore, Allan Muller, Anton Walgrave, Milow, ... In muziekclub de Klinker in Aarschot geeft ze cursussen songwriting, loopstation en recyclage instrumenten maken. Eerder maakte ze voor Artforum al muziektheater voor kinderen met Sam Janssens (expeditie Swingmachien, en expeditie Alfabetter). Ze is een groene doe-het-zelver en hergebruikt zowat elke plank die ze tegenkomt.

www.izamusic.be
www.zeestermuziek.be