Kaïn Walgrave

Woonachtig in regio:
Brussel

Biografie

Wie inspireert mij? Naar welke plek ga ik om me te laten inspireren?
Anselm Kiefer, Sigmar Polke, Gerhard Richter, Andy Goldsworthy, Lazlo Moholy-Nagy, Mark Rothko, Pierre Soulages, Robert Motherwell, Franz Kline, Clyfford Still, Cy Twombly, James Turrell, Olafur Eliasson ... Het kan overal wel komen, door rond te wandelen in de natuur of de stad kom je genoeg interessante processen en fenomenen tegen. Maar als ik echt een plek moet kiezen ga ik naar mijn atelier, om tussen mijn materiaal te zijn en verder verbanden te leggen tussen delen van mijn onderzoek of documentatie die ik verzameld heb.

Welk verhaal wil ik graag vertellen? Rond welk(e) thema('s) werk ik graag?
Het gaat niet om ' wat is het?', maar wel 'wat kan het worden?'. Hoe je de condities kan manipuleren waarin een beeld zichzelf vormt en het moment dat een dynamisch proces een statisch spoor wordt.

Van deze kunstenaar heb/wil ik een werk
Anselm Kiefer of James Turrell. Maar het liefste zou ik een werk hebben van iedereen met wie ik samen heb gewerkt of vriend heb genoemd.

Waar zou ik ooit willen wonen?
Ergens met een atelier dat groot genoeg is, liefst met bossen in de buurt, zon mag.

Lievelingsboek (nu of als kind)?
Als kind was 'The lord of the rings' mijn absolute favoriet. Nu is het meer iets algemeen geworden: het boek als object of instrument, als een soort bron van kennis. Hierdoor begin ik mijn onderzoek ook zoveel mogelijk te bundelen in boeken.