10 TON KUNST

Artforum is een kunst-educatieve organisatie. We werken samen met actieve kunstenaars en leveren elk jaar meer dan 10 ton kunst aan kinderen en jongeren. zo geven we hen de mogelijkheid om zichzelf te ontdekken in kunst. Artforum is er van overtuigd dat kunst verwondert, verrijkt en confronteert. We brengen tonnen kunst en bergen creativiteit uit verschillende disciplines, doelgroepen en sectoren samen. Door kunst voor en door kinderen te stimuleren en door maatschappelijke thema's als uitgangspunt te kiezen, werkt Artforum midden in de samenleving van vandaag.

KUNST PROEVEN

Bij Artforum vind je een eigentijds, gevarieerd en kwalitatief workshopaanbod waarin kinderen en jongeren kennismaken met kunst. Tijdens de workshop ligt de nadruk op creativiteit en op ervaringsgericht leren en experimenteren. De workshops worden begeleid door kunstenaars die vanuit de praktijk werken.
De workshops van Artforum kan je boeken tijdens en na schooltijd, in weekends en vakantieperiodes.

Meer info

INTIEME VOORSTELLINGEN

Artforum maakt kleine en intieme voorstellingen, die weinig technische ondersteuning nodig hebben. Naar sommige van onze voorstellingen kan je gewoon kijken, tijdens andere mag je meedoen. Voor deze voorstellingen werken we samen met Jonge Makers of ervaren auteurs.

meer info

GROOTSE PLANNEN

Grootse plannen maar geen idee hoe eraan te beginnen? Artforum denkt graag mee over de uitwerking en realisatie van je project. We helpen je een concept bedenken, subsidieaanvragen op te stellen (bijvoorbeeld in kader van Dynamoproject) en geven concrete tips om zelf aan de slag te gaan. Artforum werkt samen met jou het programma uit dat het best past bij jouw school, bibliotheek, jeugddienst of cultuurcentrum. Voorzie een stevige loskade, want de 10 ton kunst van Artforum komt eraan!

meer info

ALS OOIT

In de herfst van 2016 schiet het project ‘Als Ooit’ uit de startblokken. In kader van het Leuvense stadsfestival ‘500 jaar Utopia’ gaan negen kunstenaars in dialoog met kinderen en jongeren uit zes scholen en drie buurtwerkingen. Net zoals Thomas More gaan ze op zoek naar alternatieven voor een betere wereld. De resultaten van deze samenwerking zijn samen met het werk van de deelnemende kunstenaars te zien tijdens de Expo Als Ooit in Opek. De Expo Als Ooit vindt plaats van 13 november tot en met 4 december in Opek en is toegankelijk van woensdag tot zondag telkens van 14 tot 17 uur.

meer info

KUNSTENAARS

Artforum vertrekt in alle activiteiten, projecten en workshops vanuit de ontmoeting met kunst via een kunstenaar. Zo maken jongeren kennis met de manier waarop kunst tot stand komt en de bouwstenen die ervoor nodig zijn. We stimuleren kunstenaars om in verschillende projecten samen te werken.

meer info