Corona-update

Algemeen

Ook wij zetten ons beste beentje voor om het coronavirus niet verder te verspreiden. Hiervoor hebben we een aantal belangrijke beslissingen gemaakt. Zo werken wij allemaal zo veel mogelijk van thuis (maar wel nog steeds met dezelfde team spirit als altijd!) en hebben wij al onze activiteiten geannuleerd tot 19 april. Indien dit verandert, geven we een nieuwe update. Hieronder vind je alle info, speciaal voor jou opgesomd van kunstenaar tot kind!

Kunstenaars

Tot 3 april worden onze workshops geannuleerd. Dit houdt in dat we ook jou jammer genoeg niet kunnen inzetten. We begrijpen dat dit erg vervelend is en bekijken de mogelijkheden. Ben je gevraagd voor een workshop in deze periode? Dan krijg je van ons een persoonlijk bericht. Werk je bij ons via Amplo? Dan kan Amplo voor jou een dossier openen om op de dagen dat je een contract had een compensatie van tijdelijke werkloosheid te verkrijgen. Hou er wel rekening mee dat Amplo niet kan garanderen dat deze dossiers aanvaard worden. Laat je bezorgdheden of vragen zeker weten via info@artforum.be.

Organisaties

Boekte je bij ons een workshop in de periode van nu tot 3 april? Dan wordt de workshop - indien je dat zelf nog niet deed - helaas geannuleerd. Zo zorgen we ervoor dat onze kunstenaars zich niet hoeven te verplaatsen en het virus niet verder kunnen verspreiden. Momenteel gelden onze algemene voorwaarden. Heb je nog vragen of bezorgdheden? Stuur ons dan zeker een mailtje naar info@artforum.be en vermeld duidelijk om welke workshop op welke datum het gaat zodat we je vlot verder kunnen helpen.

Ouders

Tot 3 april annuleren wij al onze activiteiten om de kinderen die bij ons van creativiteit komen proeven te beschermen. Onze jaarreeksen, Mixt Kunst-workshops, ... nemen dus even pauze. Kocht je al een ticket voor je kind voor een van deze activiteiten? Dan mag je van ons een mailtje verwachten. Mocht de datum van de opschorting van onze activiteiten verlengd worden, dan lees je hier alle nieuwe info. Heb je nog vragen? Dan kan je ons bereiken via info@artforum.be.

Kinderen

Nu je niet naar school kan en je tijdelijk geen activiteiten bij ons kan komen volgen, verveel je je waarschijnlijk al een beetje. Dat vind jij niet leuk, maar wij natuurlijk ook niet! Daarom verzamelen we hieronder een paar toffe anti-verveel-dingen die slam poet Marjan De Ridder op haar Facebookpagina deelde. Veel plezier!

  • Bouw de hoogste toren (sommigen hebben toch genoeg toiletpapier) met alles wat je in huis kan vinden.
  • Bouw nu de stevigste toren.
  • Probeer een kubus te maken van een blad papier, je mag enkel een schaar en tape of een lijmstift gebruiken.
  • Speel Blackjack of 21'tigen zo hou je je rekenbrein fris.
  • Leer yoga posities: zet een klokje en probeer telkens de houding eerst 15 tellen te houden, daarna steeds meer: heb je 30 dan ben je een Yoda-yogi.
  • Zoek een boek, sla een pagina open en lees die pagina. Ga die pagina naspelen: als je niet genoeg broers en zussen hebt, dan knip je personages of verkleed je voorwerpen.
  • Maak een weetjesboek over 1 dier: kies het dier: teken het, en bestudeer het. Zoek vanalles over het dier op, op het internet. Kijk documentaires. (Schooltv)
  • Op Xnapda vind je nu speciaal gratis lesfilmpjes over alle soorten onderwerpen.
  • Ga aan de telefoon hangen met een oma / buurvrouw / opa / buurman (iemand die nu niet veel mensen ziet) en vraag om een aantal rekenoefeningen door te geven of vraagstukken te verzinnen.
  • Stel vragen op voor iemand over "Het leven vroeger". Ga videochatten met je oma / opa / ... Gedraag je als een echte journalist. Schrijf de antwoorden op, en breng na het interview verslag uit aan je ouders. Zeg wat je het gekst vond en wat je het leukst vond om te horen.