​Artforum/Urban Woorden goes digital

Creatieve workshops in coronatijden, het is niet zo evident. Maar wanneer jullie niet naar ons kunnen komen, komen wij toch gewoon naar jullie? Tijdens het verlengde weekend van 21 mei stormen wij jullie woonkamers virtueel binnen met ons digitale workshopaanbod!

​Allemaal goed en wel, maar hoe werkt dat dan?

Je volgt een workshopreeks van 3 filmpjes van 30 minuten. De filmpjes zijn opgenomen door een van onze kunstenaars. Schrijf je in vóór 21 mei (dat doe je hier) en ontvang op donderdag 21 mei het eerste filmpje. Op vrijdag 22 mei ontvang je het tweede filmpje en op 23 mei ontvang je het laatste filmpje. De ideale bezigheid voor tijdens het verlengde weekend!

​Welke workshopreeksen zijn er?

Tijdens de paasvakantie boden we al 3 digitale reeksen aan in de volgende categorieën: smartphonefotografie, slam poetry en beeld. Nu komen er 2 nieuwe reeksen bij: muziek en dans.

Workshop: muziek (12 tot 15 jaar)

Creatief bezig zijn in coronatijden? Daar zit muziek in! En dat mag je letterlijk nemen: in deze workshopreeksen maak je op allerlei manieren muziek. Je hoeft geen instrument te kunnen bespelen om deel te nemen, Simon Debille leert je de kneepjes van het vak.

Workshop: dans (13+)

Voel je het kriebelen na al dat thuiszitten van de laatste weken? Heb je zin om je benen eens goed los te schudden? Yessss, schrijf je dan zeker in voor de workshopreeks dans (hiphop/freestyle), onder begeleiding van Majd Hanon!

​Workshop: beeld (8 tot 12 jaar)

Ben je graag creatief bezig met tekenen, schilderen en knutselen? Dan is deze reeks misschien wel iets voor jou. Voor deze reeks werken we samen met kunstenares Sandrine Lambert.

​Workshop: slam poetry (12 tot 16 jaar)

Je schrijft af en toe gedichten of teksten, maar je weet niet hoe je die tot leven moet brengen? Artforum/Urban Woorden has got you covered. In deze workshopreeks zet je je eerste stappen in de wereld van de slam poetry, onder begeleiding van kunstenaar Sarah Bekambo.

​Workshop: smartphonefotografie (14 tot 18 jaar)

Het is paasvakantie én je moet in je kot blijven. Dat wil zeggen: véél tijd om met je smartphone door te brengen. Waarom dan niet iets bijleren? In deze workshop leer je aan de hand van filmpjes van fotografe Marie Bouly de mooiste foto’s nemen met je eigen smartphone.

​Quanta costa?

Voor een volledige reeks van 3 filmpjes vragen we een bijdrage van 10 euro. Hiermee ondersteunen we onze kunstenaars in deze moeilijke tijden. Inschrijven doe je via deze link. Hierna krijg je van ons de filmpjes in je mailbox, respectievelijk op 21, 22 en 23 mei. Hou er rekening mee dat je moet beschikken over een computer met een goede internetverbinding (om de filmpjes te downloaden) om de workshopreeks te kunnen volgen zonder problemen.