Zomerweek digitale kunsten

Een zomerweek in OPEK rond digitale kunsten, van virtual tot augmented reality. Maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli in OPEK. Inschrijven kan ook per dag!

Datum

2 juli 2018 - 6 juli 2018 9:00 - 16:00u

Gedurende 5 dagen experimenteren we met digitale en video kunsten. We gaan ons onderdompelen in verschillende vormen van virtual reality en augmented reality. Via green key en videomapping doen we ingrepen in de werkelijkheid en we maken kennis met software waarmee we een visuele performance maken. Je kan inschrijven voor de hele week of per dag.

ma 2 juli: Workshop met 360° camera
Experimenteer met een 360° camera en maak je eigen 3D bril. Bedenk de gekste ideeën en ontdek wat allemaal mogelijk is met met de 360° camera. Hoe worden de filmmaterialen gemonteerd? Hoe kan ik de beelden om de smartphone of op internet bekijken?

di 3 juli: Workshop Augmented reality
Kom mee nadenken over hoe de toekomst er zal uit zien dankzij het ontstaan van al deze nieuwe technologieën. In deze workshop voegen we bovenop de echte realiteit een virtuele realiteit toe aan de hand van QR codes. Hoe breng jij de beelden, foto's en tekeningen tot het leven met een click? Hoe kan jij de smartphone gebruiken om de beelden en de informatie rondom u te verrijken? We gebruiken professionele microfoons om onze ideeën te registreren en creëren onze eigen virtuele klankband.

woe 4 juli: Workshop Veejay
Je weet wellicht wat een DJ is? Al eens van een VJ gehoord?Een veejay doet net hetzelfde maar in plaats van live muziek te mixen, mixt hij met filmbeelden. In deze workshop maken we en verzamelen hier gekke filmpjes die we daarna live mixen op muziek. Met 3 schermen experimenteren we met verschillende projecties en ontdekken hoe we een spannende show kunnen brengen.

do 5 juli: Workshop Cinemagic
Ontdek hier de magische wereld van de film. Dwars door muren wandelen, heel klein of reuzegroot worden, plotseling verschijnen en verdwijnen,…Je kan het zo gek niet bedenken, of het kan allemaal in film. We gaan aan de slag met aloude trucs uit de filmwereld. We spelen met perspectief, terug- en vooruitspoeltechnieken en start-stop effecten. Maar we experimenteren ook met de nieuwere special effects, zoals blue-en greenkey.

vrij 6 jul: Workshop Stopmotion en Anaglyph
Maak je eigen 3D animatiefilm! Breng je eigen tekeningen en creaties in leven. Aan de hand van de 3D anaglyph techniek hebben je tekeningen er nog nooit zo levendig uit gezien. Een filmpje zonder geluid? Daar doen we niet aan mee. Je leert hier ook over bruitage en hoe je de personages in je film nog levendiger maakt door ze te laten spreken.

Wanneer: ma 2 juli tot vrij 6 juli, 9:00-16:00. Opvang tot 17:00.
Leeftijd: 8-12 jaar
Prijs: €26 per dag (Kansentarief voor UiTPAS Leuven: €5,2), €130 (Kansentarief voor UiTPAS Leuven: €26) voor de hele week.

Begeleiding: Iwona Pom & Sophie Vanhomwegen

Inschrijven via dit formulier

Prijs

€26 (dagprijs) of €130 (weekprijs)

Locatie

OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven