Aanbod Jeugdboekenmaand 2020 thema Kunst

Hip hoera, de jeugdboekenmaand 2020 staat in het thema van "Kunst". Als kunsteducatieve organisatie is dit een groot cadeau. Het is de rode draad in ons uitgebreid workshopaanbod. We geven je graag enkele ideeën van activiteiten die perfect in dit plaatje passen. Hou je klaar voor een stortvloed aan digitale workshops, "back to basics" workshops waarbij je met je handen aan de slag gaat, uitgesproken kunstzinnige workshops én een specialleke.

Digitale Kunst

In 2020 is digitale kunst niet meer weg te denken. Ga met jouw groep kinderen en jongeren digitaal aan de slag tijdens onze workshops. Maak zot artistieke projecties bij Live Video Art. Verruim je blik letterlijk tijdens een workshop VR 360°. Haal het onderste uit de kan van je smartphonecamera met een activiteit over smartphonefotografie. Of gooi je stem en beeld in de mix en word een echte VJ bij Mix & Play.

De revival van de ambachten

Tesamen met de digitale revolutie zien we ook een revival van alles wat draait rond "ambachten", werken met je handen.

Wil je graag meer weten over de kunst van het drukken? Dan is DRUK jouw ding. DRUK is onze mobiele drukinstallatie waar we op locatie postkaartjes en affiches mee maken. De installatie bestaat uit 2 kasten op wieltjes waar al het nodige drukmateriaal in zit (2 persen, lettersets, inkt, schorten, papier, inspirerende boeken en nog veel meer).

Druktechnieken zijn ook omnipresent in andere workshops. Bij Frottage ontdek je de zotste texturen. Bij Droge Naald tover je een simpele tekening om in een drukwerk. Teken, kras en knip je een nieuwe wereld in de workshop Monoprint. Bij Praatjes en Plaatjes is een eenvoudige druktechniek de aanleiding om samen een boek te maken.

Kunst kunstiger kunstigst

En dan heb je nog de workshops waar je niet om de kunst heen kan. In de workshop Later word ik kunstenaar (what's in a name?) ga je multidisciplinair aan de slag en ontdek je hoe je tekent op de tonen van Vivaldi en schrijft met verfkrijt. In Art Brut gaan we aan de slag als echte art brut kunstenaars en werken we met materiaal zoals sponsjes, kammen, steentjes en zand. Wil je graag kunst zichtbaar maken en een spoor achterlaten? Dan ben je bij de workshop Kunst in de openbare ruimte aan het juiste adres.

Ben je helemaal gewonnen voor de kunst van het geschreven of gesproken woord en wil je met tieners aan de slag rond rap en slam? We zoeken het met je uit.

Met je klas op bezoek bij auteur/illustrator Mattias De Leeuw

Mattias is auteur en illustrator en geeft al jaren lezingen in scholen en bibliotheken. Speciaal voor de Jeugdboekenmaand organiseren we nu bezoeken aan zijn atelier in Antwerpen. Grijp de kans om te zien waar zijn boeken worden gemaakt en krijg een inkijk in de schetsboeken en tekeningen van de illustrator.

Heb je al een specifieke insteek maar zit je nog met vragen? Dan werken we jouw project met plezier op maat uit. Ben je als bibliotheek op zoek naar een partner om je openingsfeest of themadag vorm te geven? Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

aanvraag@artforum.be
016 24 66 24