Kunstendag voor kinderen

Op zondag 19 november kan je met de hele familie terecht in OPEK voor topvoorstellingen en workshops. Bekijk hier het lijvige programma en reserveer je plaatsen.

Datum

19 november 2017 - 10:00 - 18:00u Nieuw

Zingen in het Nederlands (ouders + kinderen, alle leeftijden)
Tijdens deze cursus beleven we plezier aan bekende en minder bekende Nederlandse liederen. Eerst warmen we onze stem op en daarna leren we een nieuw lied aan dat we dan in groep zingen. We eindigen met een feelgood zangmoment waarbij we samen verschillende Nederlandse songs uit volle borst meezingen. Plezier gegarandeerd!

Uren: 11:00-13:00
Duur: 2u
Leeftijd: alle leeftijden
Waar: daklokaal – OPEK
Kostprijs: Gratis, reserveer hier

Hier is Hautnah (10+) : Voorstelling
Hier is Hautnah toont de vele kleine dingen die samen een stad maken. Lichten flikkeren, straten veranderen, flatgebouwen zinken weg en mensen komen en gaan. Tot je tussen al die beelden en geluiden plots het gevoel krijgt iets kwijt te zijn: jezelf. In een prikkelende kijk- en luisterervaring verbeeldt Hier is Hautnah dingen die je soms niet kan verwoorden en gaat de voorstelling op zoek naar iets waarvan je niet wist dat je het kon verliezen. Neem plaats rond de installatie, zet een hoofdtelefoon op en zie en hoor de stad tot leven komen.

Uren: 14:00 & 16:00
Leeftijd:10+
Waar: Box – OPEK
Kostprijs: 6 euro/persoon, reserveer hier

Nesten (4+) : Voorstelling zonder woorden
Drie eenzamen zoeken een thuis. Al bouwend proberen ze dat gevoel te vinden bij zichzelf, bij elkaar en de ruimte om hen heen. Zit ‘thuis zijn’ in het hebben van een dak? Nesten is een visuele en fysieke voorstelling over veiligheid, geborgenheid en vriendschap in een wereld van papier.

Uren: 15:00
Leeftijd: 4+
Waar: Zwarte zaal – OPEK
Kostprijs: 4 euro/persoon, reserveer hier

RoboKop (8+) : Knutsel je eigen robot (door Re-Used)
Laat de uitvinder in jezelf los en knutsel je eigen robot uit recupmateriaal. In duo – een kind samen met een volwassen begeleider – ga je aan de slag. We boren, hameren en schroeven erop los en op het einde neem je je eigen RoboKop mee naar huis.

Uren: Tussen 14:00 en 18:00
Duur: +- 90 minuten
Leeftijd: 8+
Waar: Rotonde – OPEK
Kostprijs: 4 euro/persoon, reserveer hier

De Klein Pollock (0- 4 jaar) : Schilderen voor de allerkleinsten op klassieke muziek (VOLZET)
De kleine Pollock is een spannende beeldende schildersessie op klassieke muziek voor de allerkleinsten. Tijdens deze zintuiglijke ontdekkingsreis gaan mini’s en ouders Jackson Pollock-gewijs het grote doek te lijf. De klemtoon ligt daarbij op het fysiek ondergaan van (eetbare) verf op klassieke muziek. De expositie aan het eind is de kroon op deze unieke beleving!

Uren: 10:00 -11:30 – 13:30 – 15:00 – 16:00
Duur: 40 minuten
Leeftijd: 0 – 4 jaar + max 2 volwassenen per kind
Waar: kleine zaal – OPEK
Kostprijs: 5 euro/persoon

Het volledige programma van alle honderden activiteiten in Vlaanderen en Brussel vind je op www.kunstendagvoorkinderen.be

Locatie

OPEK, Vaartkom 4, Leuven