TRES

Type: Expo
Leeftijd: 6-9 j, 9-12 j, 12+, 15+
Kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg werken samen met kunstenaars en vertellen hun verhaal. Boek nu een rondleiding voor jouw groep, klas, leefgroep of organisatie!

Datum

1 juli 2020 - 31 augustus 2020

"Eén van de meest in- en aangrijpende projecten die ik ooit deed." - Siska Goeminne.

TRES is een project waarin kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg nauw samenwerken met een kunstenaar. Ze nemen de tijd om elkaar te leren kennen, ze wisselen ervaringen en ideeën uit en ze creëren samen een kunstwerk. Tussen 1 juli en 31 augustus 2020 kan je de wandelexpo van TRES volgen doorheen de Leuvense binnenstad. Alle info vind je op https://tresexpo.com.

Bij TRES komen kinderen en jongeren voor wie opgroeien niet altijd gemakkelijk gaat, terecht in een nieuwe omgeving. Ze kunnen er nieuwe uitdagingen aangaan en talenten ontplooien. Door kunst te creëren kunnen ze dingen uitdrukken die zich niet zomaar in woorden laten vangen, of kunnen ze net een heel nieuw verhaal schrijven. Ze vertrekken niet vanuit problemen, maar vanuit de goesting om iets positiefs te creëren. TRES gaat over krachten, over zelfvertrouwen en eigenwaarde.

TRES is een samenwerking van Artforum/Urban Woorden, De Wissel, MFC Combo, OBC Ter Wende-Espero en Sporen.

Heb je vragen of wil je meer info? Contacteer dan eva@artforum.be


BEKIJK HIER DE DOCUMENTAIRE OVER TRES

© Iwona Pom

TRES reportage 2019 from iwona pom on Vimeo.

BELUISTER HIER DE AUDIOVERHALEN VAN TRES 2018

© Nele Dierick

TRES op Facebook

Locatie

OPEK (Openbaar Entrepot voor de Kunsten), Vaartkom 4, 3000 Leuven

Kunstenaar(s)

Armin Mola, Wide Vercnocke, Vinci, Sandrine Lambert, Bert Dewil, Hilde Overbergh, Ann Geirnaerdt, Putty Productions, Maravilha Munto, Julie Lenaerts, Wietse Palmans, Jo Foulon

In samenwerking met

MFC COMBO DE WISSEL OBC ESPERO TER WENDE Hal 5