Het boek van mijn leven

1 december 2017

Stel: in je zoektocht naar een goed kado voor nonkel Jos loop je doelloos de Brusselse Nieuwstraat op en af. Je handen en tenen worden kouder en kouder. Je zou zo graag gewoon een rustig plekje vinden om ongestoord terug op te warmen. Of: Je hebt tussen vergaderingen door een uurtje te spenderen in onze hoofdstad. Je hebt geen zin om de massa uitzinnige kerstshoppers te vervoegen. Of: Je immer enthousiaste groep vrienden heeft je overtuigd om mee te gaan schaatsen op de piste op het Brusselse Muntplein. Maar eigenlijk heb je hier geen zin in. Je zoekt een goede uitvlucht.

Heb jij geluk! Wij hebben dé oplossing: breng een bezoekje aan Muntpunt, nestel je er in de leeshoek en neem één van de boeken uit de collectie “Het boek van mijn leven” ter hand.

Het boek van mijn leven” is een verzameling levensboeken die gaan over het leven van verschillende Brusselaars. De leerlingen van het vijfde leerjaar van de Sint-Jan Berchmans basisschool maakten deze onder begeleiding van Artforumkunstenaars Tine Hens en Sandrine Lambert.

Ze bevroegen hiervoor hun grootouders, een buur, een familievriend of een bewoner van het Brusselse rust- en verzorgingstehuis Sint-Monika en verwerkten dit tot een kunstzinnig boek vol persoonlijke herinneringen. Deze verzameling levensboeken vormen een nieuwe, unieke collectie in Muntpunt die je nog kan ontlenen tot 31 december 2017. De collectie staat uitgestald ter hoogte van de uitleenbalie.

Het boek van mijn leven 1

Het verhaal van Renilde

Het boek van mijn leven 2


Het boek van mijn leven 3


Het boek van mijn leven 4


“Het boek van mijn leven” is initiatief van Muntpunt, de Sint-Jan Berchmans basisschool, RVT Huize Sint- Monika en Artforum en werd gerealiseerd met de steun van Canon Cultuurcel. Een project in het kader van De Alzheimercode 2017.

Meer recent nieuws