Bibliotheken

Artforum in de bibliotheek

Artforum wil bibliotheken ondersteunen in het inspireren en prikkelen van kinderen, jongeren (en ouders) om boeken te ontdekken, meer te lezen en om met veel goesting naar de bibliotheek te komen. Artforum brengt hiervoor de kinderen, jongeren (en ouders) in contact met een actieve kunstenaar. De ontmoeting met een auteur/illustrator zorgt voor een boeiende en levendige kennismaking met zijn werk en zijn passie voor boeken. Door kinderen en hun ouders op een verrassende manier te laten kennismaken met verhalen en illustraties, hopen we dat ze ook zelf boeken zullen blijven lezen en ontlenen.

Artforum wil van de bibliotheek een bruisende ontmoetingsplek maken. Daarom komen auteurs en/of illustratoren ter plaatse op bezoek. Artforum ontwikkelt verschillende activiteiten, (vertellingen, workshops, voorstellingen, ..), zowel in de schooltijd als in de vrije tijd.

Vind je niet meteen wat je zoekt? We nodigen je als bibliothecaris, directie of begeleider van harte uit om contact met ons op te nemen. We adviseren je graag in je zoektocht naar een project op maat van je bibliotheek.

Maak kennis met ons aanbod:

Blijf op de hoogte met de Artforum Nieuwsbrief!