Publicaties

TIKTAALIK

Twintig kinderen en jongeren tussen acht en veertien jaar schreven in het voorjaar van 2015 een eigen verhaal. Ze werden hierin gecoacht door vijf bekroonde kinder- en jeugdschrijvers. Els Beerten, Siska Goeminne, Kristien Dieltiens, Michael De Cock en Jef Aerts namen ieder enkele jonge schrijvers onder hun vleugels en dompelden ze onder in de kunst van het schrijven, het schrappen en het schaven. Nadien ging ook een professionele redacteur met hen aan de slag.

De neerslag van dit unieke traject is een uniek boek met 20 korte verhalen. De verhalen zijn even kleurrijk en verschillend als de deelnemers aan het project. Sommige teksten zijn grappig of poëtisch, andere gruwelijk of ontroerend. Maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn ontstaan vanuit een jong schrijvershart dat in gesprek ging met een doorwinterde rot in het vak.

Tiktaalik, zo heette de eerste vis die aan land kroop. In deze bundel zetten ook twintig prille schrijvers een nieuwe stap, met hun staart in een vijver vol inkt en de pootjes op het droge.

Bestel het boek (€ 15) bij marijke@artforum.be

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op de Artforum Nieuwsbrief!

Meer info