Letterfretter

Type: Taal en verhaal
Doelgroep: 3-12

Een mix van activiteiten vol literaire verrassingen voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hun (groot)ouders.

Graag zelf een productie laten doorgaan ?

Boek deze creatie

Letterfretter is een literaire verrassing voor kinderen van 3 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. Het is een gevarieerde mix van activiteiten rond letters, woorden, illustraties, verhalen en boeken. Letterfretter kan een namiddag zijn, maar ook een hele dag of een heuse tournee.

Letterfretter wil kinderen (en ouders) inspireren en prikkelen om boeken te ontdekken, meer te lezen en om met veel goesting naar de bibliotheek te komen. De ontmoeting met een auteur/illustrator zorgt voor een boeiende en levendige kennismaking met zijn werk en zijn passie voor boeken. Door kinderen en hun ouders op een verrassende manier te laten kennismaken met verhalen en illustraties, hopen we dat ze ook zelf boeken zullen blijven lezen en ontlenen.

Letterfretter wil van de bibliotheek een bruisende ontmoetingsplek maken, daarom komen auteurs en/of illustratoren ter plaatse op bezoek. Hij/zij begeleidt verschillende activiteiten, en deelt zo zijn enthousiasme voor schrijven en/of tekenen met de kinderen en hun ouders.

Letterfretter kan zowel in de schooltijd als in de vrije tijd doorgaan. Tijdens de vrije tijd willen we vooral kinderen en hun ouders samen van cultuur laten genieten. We geloven dat ouders een belangrijke invloed hebben als het over lezen en boeken gaat, daarom willen we kinderen en ouders samen een literaire ontdekkingstocht laten beleven. Anderzijds willen we door de samenwerking met de scholen ook die kinderen bereiken die thuis niet of nauwelijks met boeken in contact komen.

Letterfrettergasten: Frank Adam, Jef Aerts, Els Beerten, Annemie Berebrouckx, Stefan Boonen, Sabien Clement, Carll Cneut, Conz, Kim Crabeels, Frank Daenen, Michael De Cock, Jan De Kinder, Mattias De Leeuw, Gerda Dendooven, Wally De Doncker, Evelien De Vlieger, Kristien Dieltiens, Noëlla Elpers, Ed Franck, Pieter Gaudesaboos, Siska Goeminne, Kristien in ’t Ven, Kolet Janssen, Wouter Kersbergen, Riske Lemmens, Benjamin Leroy, Bart Moeyaert, Brigitte Minne, Tinne Mortier, Elvis Peeters, Jaap Robben, Bart Schoofs, Tom Schoonooghe, Leo Timmers, Sylvia Vanden Heede, Edward Van de Vendel, Sebastiaan Van Doninck, Joke Van Leeuwen, Do Van Ranst, Kaatje Vermeire, Paul Verrept, Kaat Vrancken, Riet Wille en vele anderen.

Prijs: Na een eerste contact maken we samen de inhoudelijke, financiële en praktische afspraken.

Boek deze creatie

Gewenst tijdstip

bv. 15/01/2021
bv. 15/01/2021

Gewenste locatie

Deelnemers

Contactgegevens aanvrager

Extra