Algemene voorwaarden

​Praktische voorwaarden

LOCATIE

Al onze workshops zijn mobiel en komen dus naar jou toe. Jij zorgt voor een geschikte locatie en krijgt een kunstenaar op bezoek.

HOE LANG DUREN DE WORKSHOPS?

De workshops duren, op enkele uitzonderingen na, steeds 2u (kleuters) of 2u30 (vanaf lager onderwijs). Dit is de tijd die nodig is om een workshop in z’n geheel te kunnen geven. De kunstenaars zijn wel steeds vrij om pauzes in te lassen.

AANTAL DEELNEMERS

Het minimale aantal deelnemers is altijd 6. Het maximale aantal deelnemers is 15, tenzij anders vermeld. Om de kwaliteit van de workshop te garanderen, vragen we om het maximale aantal deelnemers te respecteren.

LEEFTIJD

De workshops zijn geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen, vanaf 4 jaar. We vragen om de leeftijd van de deelnemers zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen.

PERSOON EXTRA

We vragen aan de organisatie om steeds een persoon extra te voorzien die actief deelneemt aan de workshop, en kan ingrijpen in geval van onverwachte voorvallen, ehbo, …

MATERIAAL

Sommige workshops hebben geen materiaal nodig, anderen wel. Meestal brengt de kunstenaar zelf het materiaal mee, soms vragen we aan jullie om ook wat materiaal te voorzien. Deze info vind je op de website bij de workshopinfo en wordt eveneens opgestuurd met de offerte.

DRANK

We vragen aan de organisatie om bekertjes en water te voorzien voor de kleuters.

Annuleringen

Annuleringen gebeuren telefonisch op 016.24 66 24 en worden nadien per mail bevestigd.

STANDAARDWORKSHOP VAN 2U30 (KLEUTERS 2U)

Kost per geannuleerde workshop:

• Langer dan 14 kalenderdagen voor datum: € 25.

• Tussen de 14 en de 4 kalenderdagen voor datum: de helft van de begeleiderskost.

• Laatste 4 kalenderdagen voor datum: volledige begeleiderskost.

WORKSHOP MET AFWIJKENDE UREN

• Zelfde kosten als standaardworkshop.

• Bij annulering van één of meerdere sessies binnen een dagdeel (met korte sessies van eenzelfde docent) wordt de begeleider vergoed vanaf het begin van de eerste sessie t.e.m. het einde van de laatste sessie.

PROJECT OP MAAT OF MEERDAAGSE

Kost per geannuleerd project:

• Langer dan 30 kalenderdagen voor datum: € 75.

• Binnen de 30 kalenderdagen voor datum: de helft van de begeleiderskost.

• Laatste 7 kalenderdagen voor datum: volledige begeleiderskost.

Prijzen

De prijs van een workshop bestaat uit een begeleiderskost, een verplaatsingskost, een dossierkost en eventueel een materiaalkost.

BEGELEIDERSKOST

Voor een standaardworkshop van 2u30 (2u voor de kleuters) is de begeleiderskost € 135. Als er een workshop op maat gemaakt wordt, is er een extra ontwikkelkost van 25%, waardoor de begeleiderskost € 170 wordt.

Opgelet - Indien er andere uren van toepassing zijn, wordt de prijs herberekend naar het aantal uren. De minimumprijs voor een workshop blijft echter steeds € 135.

VERPLAATSINGSKOST

Vanaf de woonplaats van de docent wordt een verplaatsingskost van € 0,34/km aangerekend.

Opgelet - Onze docenten wonen verspreid over het hele land. We kunnen pas de verplaatsingskost berekenen als we weten welke docent de workshop zal geven. Sommige docenten komen met het openbaar vervoer.

DOSSIERKOST

Per dossier wordt een kost van € 7 aangerekend.

MATERIAALKOST

De materiaalkost wordt steeds vermeld bij de workshop zelf.

Visie

Artforum biedt een eigentijds, gevarieerd en kwalitatief workshop­aanbod waarin kinderen en jongeren kennismaken met kunst en cultuur. Hoofddoel is prikkelen, laten ontdekken, goesting en impulsen geven om meer aan kunst en cultuur deel te nemen. Tijdens de workshop ligt de nadruk steeds op actieve deelname, op het plezier van creatief zijn en op het ervaringsgericht leren in groep. Er is voldoende ruimte voor experiment.

ARTFORUM WERKT INCLUSIEF

Daar kiezen we resoluut voor. Dit betekent dat ons aanbod gericht is op iedereen, zowel specifieke als gemengde doelgroepen. Inclusie vind je in heel onze werking.

Aanbod - Het aanbod is breed, gevarieerd en toegankelijk, dit om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten proeven van diverse kunsttakken.

De kunstenaar/docent - De docenten zijn actieve kunstenaars en ervaringsdeskundigen die vanuit de praktijk werken. Om de docenten te ondersteunen, bieden we hen professionele vormingen aan.

De deelnemers - Onze workshops zijn toegankelijk voor iedereen. Indien er kinderen of jongeren met een stoornis of beperking graag willen deelnemen, garandeert Artforum dat dit mogelijk is. Ook een workshop op maat van je (speciale) doelgroep, kunnen we uitwerken.

Op maat - In de brochure niet gevonden wat je zoekt? Wil je graag een meerdaagse, een langer traject, een mix van disciplines of een workshop voor kinderen en hun ouders? Artforum neemt graag de tijd om op maat te werken en behandelt elke aanvraag in zijn eigenheid. We vragen om een project op maat minimaal drie maanden vooraf aan te vragen. Na het eerste contact worden inhoudelijke, financiële en praktische afspraken onderling vastgelegd. Het project wordt vervolgens in samenspraak met de organisatie en met de docent(en) uitgewerkt.