Expo TRES zoekt gidsen met een hart voor jeugdzorg!

TRES is een project waarin kinderen en jongeren ondersteund door jeugdzorg nauw samenwerken met een kunstenaar. Ze nemen de tijd om elkaar te leren kennen, ze wisselen ervaringen en ideeën uit en ze creëren samen een kunstwerk. Het resultaat presenteren we van 22 april tot en met 17 mei 2020 in OPEK, Leuven, op Expo TRES.

Op de expo vertellen we het verhaal van deze kinderen en jongeren. We organiseren actieve rondleidingen waarop we met groepen (klassen, leefgroepen uit jeugdzorg, professionele organisaties en andere groepen) op een creatieve, laagdrempelige manier aan de slag gaan met de thema’s jeugdzorg, kwetsbaarheid en talenten.

​Functie

Als gids begeleid je groepen doorheen de expo. Dit kunnen groepen volwassenen, jongeren of kinderen zijn. Jij geeft uitleg over het project en jij begeleidt een actief luik waarin groepen kinderen en jongeren op een laagdrempelige, creatieve manier aan de slag gaan met de thema's jeugdzorg, kwetsbaarheid en talenten. Je maakt deel uit van een ploeg gidsen. Rondleidingen kunnen plaatsvinden tussen 22 april en 17 mei 2020, van maandag tot zondag. Een rondleiding duurt 1 uur. Rondleidingen worden verdeeld op basis van beschikbaarheid.

Profiel

* Je bent niet verlegen en je gaat graag aan de slag met groepen kinderen, jongeren en volwassenen.
* Je hebt voeling met of interesse in jeugdzorg en sociaal-artistiek werk.
* Je hebt gevoel voor creativiteit, kunst en cultuur.
* Maar het belangrijkste is: jij bent iemand met een warm hart voor dit project. Dit project, en de organisaties erachter, vertrekken vanuit een overtuiging in gelijkheid en gelijkwaardigheid, anti-racisme, anti-seksisme, anti-discriminatie en verbinding. Dit zijn waarden die veel voor jou betekenen en dit is een verhaal dat jij samen met ons wil vertellen.

Aanbod

* Een warme plek waar we verhalen delen en samen aan iets van maatschappelijke waarden bouwen.
* Wij voorzien een opleiding waarbij je alle nodige informatie krijgt over dit project en over de werking van de jeugdzorg, en waar we je leren hoe je de rondleiding voor verschillende leeftijden kan geven en hoe je het actieve luik van de rondleiding kan begeleiden.
* Per rondleiding van 1 uur die jij geeft, vergoeden wij 20 euro (vrijwilligersvergoeding).

Contact

Zin om mee te doen? Fijn! Stuur dan vóór 1 maart 2020 een berichtje naar maarten@artforum.be of naar de Facebookpagina van TRES (@TRESkunstproject) en dan gaan we in gesprek om te kijken of dit iets voor jou is!